België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

donderdag 17 september 2015

2015-09-17 Back on the road

De voorbije nachten droomde ik altijd dat we weer onderweg waren, al waren het vaak verwarrende dromen. Nu is het eindelijk zo ver en kunnen we weer de weg op, richting Ysyk-Köl meer. Toen we een week geleden voor het eerst met onze fiets zonder bagage de stad inreden, hadden we een raar gevoel. Het was alsof we niet goed meer konden fietsen of dat er iets scheelde aan de fietsen. Nu we na een week weer met onze zwaar bepakte fietsen vertrekken, hebben we weer datzelfde gevoel en het duurt toch wel enkele kilometers vooraleer we er weer aan gewend zijn en we onze fietsen weer stevig onder controle hebben.
Naarmate we verder wegrijden van Bishkek wordt het rustig op de weg, fietsen we weer door kleinere dorpjes waar de kinderen naar ons zwaaien en wordt het landschap steeds mooier. Ook al is het steeds licht vals-plat omhoog fietsen, toch gaat het vlot vooruit en is het aangenaam fietsen in heerlijk nazomers weer. De indrukwekkende bergen blijven ons omringen maar ze komen wel steeds dichterbij.
Na 97km vinden we in Kemin zeer vlot een hotel waar we later ook nog een ander koppel uit Polen tegenkomen. Zij zijn vanochtend ook uit Bishkek vertrokken, voor hen was het vandaag hun eerste fietsdag, ze gaan vier weken rondfietsen door Kirgistan en Tadjikistan.
In het hotel spreken we ook nog met een vrouw die daar werkt. Ze vertelt ons dat het hotel nog maar pas is opgestart en gerealiseerd werd met de winst die men kon maken uit een landbouwproject dat gefinancierd werd door Engelse investeerders. Alles is hier dus spiksplinternieuw, behalve het meubilair dat hier een tweede leven begint.
Het was een heerlijke dag, en na een week niksen is het fantastisch om weer eens te kunnen fietsen. We voelen wel dat we goed uitgerust zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten