België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

maandag 21 september 2015

2015-09-21 Ysyk-Köl op z’n best

Het wordt een zeer korte etappe tot Grigorievka waar we onze Duitse vriend Jürgen gaan ontmoeten in de ‘Belzhan Yurt Lodge’.
Aan de noordkant van het meer, waar wij nu fietsen is het nog bewolkt maar aan de overkant (aan de zuidkant) schitteren de besneeuwde bergtoppen, met pieken boven de 5000m al volop in de zon. Het is een adembenemend mooi zicht, Ysyk-Köl op z’n best.
De bewegwijzering naar de ‘Belzhan Yurt Lodge’ is niet optimaal, vandaar dat het toch wel even zoeken is. Belzhan is een project dat in 2014 is opgestart door Jakobien, een Nederlandse, en de bedoeling is dat de bewoners van het dorpje Grigorievka er in de toekomst de vruchten van kunnen dragen.
Jürgen, die we voor een eerste keer ontmoet hebben langs de weg in Bulgarije, is sinds 24 augustus teruggekeerd naar Belzhan en werkt hier nu twee maanden als vrijwilliger. Hij leidt ons rond in het domeintje dat men nu stilaan aan het voorbereiden is op de komende wintermaanden, er is nog veel werk te verzetten Om te slapen kunnen we kiezen tussen een kamer in het huis of in een yurt. Jürgen denkt dat het ’s nachts wel eens veel te koud zou kunnen zijn in de yurt, maar we willen het zelf uittesten. Slapen in een yurt is toch iets dat je eens moet gedaan hebben als je naar Kyrgizstan komt.
Jürgen is een zeer ervaren China kenner en weet ons heel wat nuttige informatie te geven die we goed kunnen gebruiken voor onze verdere plannen.
Hij heeft al eten klaargemaakt voor ons, MJ maakt appelmoes en bakt pannenkoeken als nagerecht. Na het eten wordt de wodka bovengehaald, het wordt nog een aangename avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten