België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 18 september 2015

2015-09-18 Met wind op kop naar het Ysyk-Köl meer

We hadden gisteren in een klein winkeltje een plat brood en kaas gekocht dat bedoeld was voor het ontbijt. De kaas ziet er echter niet al te gezond uit en smaakt beschimmeld.  Het brood is zeer oud en zo taai als wat. Het wordt dus een karig ontbijt van wat taai brood met confituur. Vandaar ook dat we na 17km fietsen al stoppen aan een winkeltje langs de weg om wat extra eten te kopen. De vrouw die het winkeltje uitbaat spreekt goed Engels en wil graag wat babbelen met ons. Het wordt een leerrijk gesprek waarbij zij meer over ons wil weten en over het leven in België, en waarbij zij haar levensomstandigheden uitlegt. Zo is zij tien jaar geleden gestopt als lerares en een klein winkeltje langs de weg begonnen omdat ze daar meer kon mee verdienen. Nu heeft ze de pech dat er een nieuwe weg is aangelegd welke een heel stuk verder van de oude weg loopt, en ze dus heel wat minder klanten over de vloer krijgt.
De weg loopt door de bergen, steeds licht bergop, maar men is er toch in geslaagd om hier tussen de bergen een degelijke brede expresweg aan te leggen. Veel verkeer is er niet, het is dus aangenaam fietsen. Aanvankelijk vorderen de kilometers vrij vlot maar in de 27 laatste kilometers krijgen we plots een stevige wind op kop en die zorgt er voor dat het uiteindelijk toch nog een zeer vermoeiende etappe wordt. Voor het eerst krijgen we het Ysyk-Köl meer te zien, nu nog in de zon maar tegen de avond neemt de bewolking toe. Men had slechter weer voorspeld voor het weekend en het zou helaas wel eens kunnen uitkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten