België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 11 september 2015

2015-09-11 Een visumaanvraag, moeilijker dan gedacht

Om 8u stipt zijn we terug aan de Chinese Ambassade maar er staat al een hoop volk te wachten. Er circuleert een papier waarop je je naam moet schrijven, het is een wachtlijst en wij hebben nummer 40 en 41. We zullen hier dus nog lang moeten staan aanschuiven. Sommigen staan hier al van vóór 6u.
Pas om 9u mogen de eersten naar binnen en al bij al gaat het nog vrij vlug vooruit. Ondertussen hebben we kennis gemaakt met Gina en John, een jong Brits koppel dat ook onderweg is met de fiets. Zij komen ook een visum voor China aanvragen, maar zij hebben een kantoor ingeschakeld om de administratieve kant geregeld te krijgen, wat toch niet zo eenvoudig blijkt te zijn. Zo zou je ook een ‘Letter of Invitation’ nodig hebben, iets wat wij nog niet hebben. Eenmaal binnen de muren van de ambassade komen we in contact met Sara, een medewerkster van het kantoor dat kan helpen bij het papierwerk. Uiteindelijk moeten we tot het besluit komen dat we toch maar best terug keren naar de stad, naar het kantoor dat voor ons dan het nodige kan doen.
Eenmaal op het kantoor kan men ons al heel wat meer informatie geven over wat er allemaal nodig is om de visumaanvraag in orde te krijgen. Zij kunnen o.a. ook zorgen voor een LOI, maar die moet vanuit China komen en dat kan enkele dagen duren. Het komt er op neer dat we meer dan waarschijnlijk pas volgende week woensdag terug naar de ambassade kunnen om onze visa aanvragen in te dienen.  Ons visum zal dus pas klaar zijn op 23 september. We wisten al dat de pasfoto’s aan exacte afmetingen moeten voldoen, maar wat we nog niet wisten, is dat het een foto moet zijn zonder bril. De afmetingen van onze pasfoto’s kloppen, maar ik zal toch nog naar een fotograaf moeten om foto’s zonder bril. In een later verslag zullen we nog wel eens uitgebreider terug komen op de uitgebreide administratieve procedure.
We komen ook te weten dat de grenzen gesloten zullen zijn op 24 september en van 1 tot 7 oktober wegens feestdagen. We zullen daar in onze verdere planning rekening moeten mee houden.
In de namiddag brengen we onze fietsen naar de fietsenwinkel voor een grote onderhoudsbeurt. Morgen mogen we ze alweer komen afhalen.
Veel meer dan enkele uren wachten in een rij en een flink eind stappen hebben we vandaag niet gedaan maar het was toch een vermoeiende dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten