België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

donderdag 4 februari 2016

2016-02-05 We komen terug aan de Mekong.

Al van voor zonsopgang zitten er al veel mannen in het eethuis onder het hotel, of moeten we het tv-zaal noemen. Er staan vier TV’s, en op elk speelt er een andere zender. De mannen drinken gewoon een thee terwijl ze naar TV kijken. 
De zon schijnt laag in onze ogen wanneer we om 7u het stadje uitrijden waar kinderen al op hun fiets naar school gaan en de markt al op volle toeren begint te draaien. De wind maakt het ons bij momenten wel eg lastig, en naar het einde van deze rit van 60km begint het weer een beetje heuvelachtig te worden, en dat is al zo lang geleden dat we het ons al niet meer kunnen herinneren. We komen weer aan de Mekong, de komende dagen en weken zal deze rivier nooit ver weg zijn. We gaan hem stroomopwaarts blijven volgen tot diep in Laos. 
Om 12 uur kunnen we al inchecken in een guesthouse. Na de douche gaan we op zoek naar iets eetbaars, maar bij een temperatuur van ruim 35° zitten we weer vlug op onze kamer met airco. Aangezien er op onze kamer geen koelkast staat, doen we wat iedereen hier doet, en kopen een klomp ijs om in ons multifunctioneel opvouwbaar wasbakje te plaatsen. Altijd handig voor de was en de afwas, en zeker vandaag omdat onze kamer hier geen wasbakje heeft.

Vrachtwagens worden voor personenvervoer gebruikt, 
maar je mag wel geen hoogtevrees hebben.

Je ziet hier de meest bizarre vrachtwagens.

Onze geïmproviseerde koelkast.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten