België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

woensdag 17 februari 2016

2016-02-17 Met spijt in het hart.

Het is met een dubbel gevoel dat we afscheid nemen van Tat Lo. Het is een zalige plaats om te blijven hangen, maar we weten van onszelf dat een ganse dag niks doen, niets voor ons is.
We leren weer een nieuwe plant kennen, de maniokwortel of cassave, die in deze regio veel gekweekt wordt. Het droog seizoen is de ideale periode om de maniokwortel uit de grond te halen, waarna hij in stukjes wordt gekapt met een kapmes of machinaal, om daarna te drogen in de zon. Gemalen maniok wordt onder andere gebruikt voor het maken van rijstpapier, voor de populaire springrolls, die ook hier geserveerd worden.
Na de rondrit langs het Bolaven Plateau komen we weer in het stadje Pakse, en we gaan terug naar het hotel waar we vorige keer logeerden, ondanks dat er toen problemen waren met de airco en wifi. Maar het was het uitstekende ontbijtbuffet dat de doorslag heeft gegeven.


Verwerking van maniokwortels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten