België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

maandag 29 februari 2016

2016-02-29 Genieten en plannen.

We doen het vandaag rustig aan, en genieten in de ochtend van een wandeling door het pittoreske dorpje Konglor waar de mensen druk bezig zijn met het oogsten en drogen van tabaksbladeren. Daarna de heerlijke weg terug naar Nahin, klik op het filmpje hieronder als je zelf eens even wil meefietsen.
We keren terug naar hetzelfde guesthouse waar we eergisteren logeerden omdat we er de praktische mogelijkheid hebben om zelf te koken. Ik maak tevens van de gelegenheid gebruik om onze fietsen nog eens af te spuiten, wat wel eens dringend nodig is.
In de late namiddag komt een Frans koppeltje op een bromfiets informeren in het guesthouse, maar ze vinden het maar niks, want de matras van het bed is te hard en ze rijden door. Wanneer wij zo iets horen vragen wij ons toch af wat sommige mensen hier wel komen zoeken als ze al problemen hebben met zo’n detail.
We herbekijken onze planning voor de komende dagen nog eens, en gaan ze nog eens herzien. We gaan morgen niet verder noordwaarts fietsen naar de hoofdstad Vientiane, maar gaan weer even zuidwaarts richting Thakhek, om daar dan de grens over te steken naar Thailand, om op Thais grondgebied verder te fietsen richting Vientiane, en om daar later weer opnieuw Laos binnen te rijden.. Een van de redenen hiervoor is dat we zo weer een nieuw visum van een maand kunnen kopen voor Laos. Dat is goedkoper dan het visum dat we hebben te verlengen. Een verlenging kost 2$ per dag, een nieuw maandvisum 37$. In Thailand krijg je als Belg een gratis visum voor 15 dagen aan de grens. Als je met een vliegtuig binnen komt 30 dagen, en dat zouden we wel kunnen gebruiken, als we na Laos terug Thailand in fietsen.



Fiets even mee langs de zalige weg tussen Konglor en Nahin.

Tabakplukster.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten