België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

donderdag 4 februari 2016

2016-02-04 Het Bokrijk van Cambodja.

Vannacht kwamen er vreemde geluiden uit de airconditioning, bleek dat enkele gekko’s er hun intrek in hadden genomen. Dat moet toch voor hen toch maar een koude bedoening zijn.
De rit van vandaag is vergelijkbaar met deze van gisteren. Ook vandaag hoeven we onze mondmaskers niet boven te halen. We blijven over mooi asfalt rijden, met uitzondering van het stukje in de provinciehoofdstad Kampong Thom. We komen een Engels koppeltje op een tandem tegen dat ook voor een jaar onderweg is en onze route in tegengestelde richting willen fietsen. Zij dragen beiden een stofmasker. Ze komen van Pnom Phen in het zuiden, wij draaien morgen naar het noorden. Toen we in Vietnam fietsten hadden we haast constant wind in de rug, maar sinds we in Cambodja fietsen is de wind al altijd uit de verkeerde hoek gekomen. We maken nochtans een lus, maar de tegenwind blijft steeds mee draaien. Het voordeel is wel dat dit voor enige afkoeling zorgt, en dat is meegenomen want de zon brandt weer hevig. Vanuit Phnom Penh zijn we langs de zuidkant van het Tonle Sap meer naar Siem Ream gefietst, en nu fietsen we langs de noordelijke kant. We vinden deze laatste route veel mooier en rustiger om te fietsen. Onderweg kom je van het ene typische dorpje in het andere terecht. Het zou het Bokrijk van Cambodja wel kunnen zijn.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten