België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zondag 21 februari 2016

2016-02-22 Elke dag is het weer anders.

De voorbije dagen waren niet de meest spectaculaire etappes, maar vandaag komt er dan toch wat verandering in. Het landschap wordt groener en bosrijker, en het parcours wordt nog heuvelachtiger.
Thakhek is een stadje waar weer meer toeristen rondlopen. Er is hier dan ook het een en ander te zien in de buurt. We blijven
hier nog een extra nachtje om enkele van die bezienswaardigheden te kunnen bezoeken, met de fiets, maar zonder bagage. We gaan ook even de tijd nemen om een extra lus voor te bereiden die we willen maken langs de highlights van de provincie Khammouane.
Gisteren hebben we de kaap van 15.000km op de fiets overschreden. Veel automobilisten rijden zelfs zoveel kilometers niet in minder dan 10 maanden.
Quasi elke dag in een ander hotel of guesthouse slapen moet je ook gewoon worden. Telkens je wakker wordt moet je je afvragen hoe je uit bed moet stappen, welke kant je uit moet voor de badkamer, waar staat de lichtschakelaar,... Ondertussen ben ik ook al een specialist geworden in het gebruik van afstandsbedieningen voor tv’s en airco’s want ook die zijn telkens anders.


Zonder woorden.

Typisch stadsbeeld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten