België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 26 februari 2016

2016-02-27 Eens iets anders dan noedels en rijst.

Een ideaal wegdek, en de wind tot inkeer gekomen, zorgen er voor dat de rit van vandaag een makkie is vergeleken met gisteren. Een stevige klim van 4km in het laatste deel is net zwaar genoeg om ons niet het gevoel te geven dat het een té gemakkelijk ritje was.
We fietsen nog steeds door een prachtig landschap van karsten (rotsformaties) en dichtbegroeid woud terwijl Nahin, de plaats waar we gaan overnachten, dan weer in een mooi groot dal ligt. Op onze kaart is de weg die we vandaag volgen aangeduid als ‘scenic route’, maar voor ons hadden ze dan evenzeer de route van de voorbije dagen hetzelfde statuut mogen geven. We hebben ons al dikwijls afgevraagd wie of wat bepaalt wanneer iets als ‘scenic route’ wordt aangeduid, omdat wij al wel eens vaker een andere mening hadden. Het kan natuurlijk te maken hebben met de periode waarin je een route volgt. 

De rijstvelden die het landschap mooi groen kleuren wanneer de rijst groeit, staan nu helemaal droog en ogen dor.
De groenten op de plaatselijke markt verleiden ons zozeer dat we nog eens ons eigen potje gaan koken en zoals altijd smaakt ons dat overheerlijk. Af en toe mag het wel eens wat anders zijn dan noedels of rijst.


Koeien in droge rijstvelden.



De ingrediënten voor een …
 
… een overheerlijk bord
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten