België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zondag 14 februari 2016

2016-02-14 Geen 'Hello' maar 'Sabaidee'.

Op Valentijnsdag  zijn er waarschijnlijk velen die ontbijt op bed krijgen. Wij doen dit hier alle dagen, althans toch aan de rand van het bed, behalve vandaag omdat we nog eens in een hotel logeren waar een ontbijtbuffet inbegrepen is in de prijs.
Voor ons hotel komen we Raymond nog eens tegen, een Amerikaanse fietser die we de afgelopen 12 dagen geregeld hebben ontmoet . Vanaf Siem Reap fietste hij hetzelfde traject als wij, maar nu zullen onze wegen waarschijnlijk definitief scheiden, want Raymond fietst vandaag verder noordwaarts richting Vientiane, terwijl wij het oostwaarts hogerop gaan zoeken op het Bolaven Plateau. We mogen er nog eens stevig invliegen, want gedurende 52km is het zo goed als constant bergop, en moeten we een hoogteverschil van 1350 meter maken. Op zich is dat niet zo’n zware onderneming, maar in combinatie met het warme weer, is het toch geen eenvoudige klus, vooral dan voor MJ die naar het einde toe steeds sneller aan een korte rustpauze toe is.
Ook in Laos zien we weer kinderen langs de weg die ons toewuiven, al is het iets minder uitbundig dan in Cambodja. Ze roepen nu niet ‘Hello’ maar het Laotiaanse woord ‘Sabaidee’. 


Verkoopster langs de weg.

Het maken van kapmessen.

In volle inspanning.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten