België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

woensdag 3 februari 2016

2016-02-03 Gevulde bamboe.

Het is al 5 dagen geleden dat we nog eens gepakt en gezakt op de fiets zaten. Aanvankelijk dachten we vandaag een etappe van 63 kilometer te rijden tot Kampong Kdei, maar de fietsomstandigheden zijn zo goed dat we er toch 98 kilometer van maken tot Stoung. We verwachten er ons wel aan dat we de komende dagen nog langs stofferige wegenwerken moeten passeren. We hebben ons dan ook enkele stofmaskers aangeschaft, maar voorlopig is daar nog niets van te merken integendeel, het wegdek is perfect. 
Het wordt een aangename rit omdat er heel wat te beleven valt. Op een gegeven ogenblik staan er langs de weg tientallen kraampjes waar er stukken bamboe geroosterd worden. Het intrigeert ons, en we stoppen aan een kraampje. Want we willen toch wel weten wat het precies is. … bamboe gevuld met een mengsel van kleverige rijst, kokosmelk en een soort kleine bruine bonen. De vrouw die het verkoopt moet ons wel even voordoen hoe we eerst de bamboe eraf  moeten pellen. Het smaakt lekker en is zeker voor herhaling vatbaar. In Siem Reap hebben we onlangs nog iets nieuws geproefd: krokodillenvlees, zij het dan in kleine hoeveelheid verwerkt onder gebakken rijst, maar ook dat smaakte prima.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten