België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

dinsdag 16 februari 2016

2016-02-16 Zijn we niet per ongeluk in Afrika beland ?

De plaatsnamen in Laos kunnen zeer verwarrend zijn door het gebruik van verschillende namen. Het plaatsje waar we verblijven wordt door iedereen ‘Tat Lo’ genoemd naar een gelijknamige waterval maar de echte naam is ‘Ban Saen Vang’ en dan is de waterval het dichts bij het dorp niet ‘Tat Lo’ maar ‘Tat Hang’.
Na het ontbijt trekken we onze slippers aan voor een korte wandeling naar ‘Tadlo lodge’ om de olifanten te zien waar je als toerist een uurtje mee op stap kan, maar wij gaan ze enkel fotograferen. Wanneer we daar komen zien we dat het nog maar een 350 meter naar de waterval ‘Tat Lo’ is en 3km tot ‘Tat Soung’. We besluiten dan maar om verder te stappen en ze beiden te doen. Tat Soung zou met een val van 50 meter de meest indrukwekkendste zijn, maar van een waterval kan je nog moeilijk spreken want er komt nog amper een straaltje water naar beneden en dat heeft vooral te maken met de waterkrachtcentrale die men vlakbij heeft gebouwd. Aan de voet van de waterval ligt een ‘Etnic minority village’.  Het dorp is gebouwd in een cirkel rond de ceremonie hut, de inwoners zijn zo donker van huidskleur dat je je ergens in Afrika waant. Ze houden er ook primitieve rituelen op na. In maart worden er op rituele wijze meerdere buffels geslacht, nadat de mannen van het dorp met houten maskers hun rituele dans rond hen hebben gedaan. Het vlees wordt daarna verdeeld onder de bewoners van het dorp.


Tat Hang waterval.

Tat Lo waterval.

Tat Soung waterval.

Ceremonie hut.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten