België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 12 februari 2016

2016-02-13 Het verschil zit hem in de 'Plus'.

Vanochtend had ik weer een lekke band. We hebben de laatste tijd wel veel lekke banden, iets waar we in al onze vorige trektochten maar zeer zelden last van hadden, maar hier is een goede verklaring voor. Vroeger reden we altijd op ‘Schwalbe Marathon Plus’ buitenbanden, een type waarvan de fabrikant terecht zegt dat ze ‘onplatbaar zijn omdat ze een extra dikke beschermlaag hebben. Dit jaar hebben we reservebanden mee van ‘Schwalbe Marathon Mondial’ omdat  deze opgerold kunnen worden en makkelijker mee te nemen zijn maar helaas niet zo lekbestendig. We hebben vandaag wel voldoende tijd om nog eens een andere lekke band te herstellen want het wordt een korte rit van amper 48km tot Pakse maar het terrein wordt wel steeds heuvelachtiger.
Voor de afwisseling nemen we eens vrede met een relatief duurder hotel (+/-20$ voor een kamer inclusief ontbijt) om dan te moeten vaststellen dat het internet niet functioneert en de airco al evenmin. Dat het internet van het hotel niet werkt is geen probleem want er is nog een vrij toegankelijke WiFi van de buren, maar zonder airco of ventilator is het op de kamer niet te keren. Ik ga enkele keren aan de receptie vragen of ze er iets willen aan doen, en pas als ik me enigszins boos begin te maken mogen we verhuizen naar een andere kamer.


Een vrachtwagenbus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten