België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

donderdag 11 februari 2016

2016-02-11 Een rondje Khong Island.

Sinds enkele dagen zit er een slag in mijn achterwiel, en nu moet ik nog eens vaststellen dat er ook nog een spaak is afgebroken. We zijn nog maar enkele kilometers aan het fietsen, of het spatbord aan mijn voorwiel breekt in twee stukken (nog een gevolg van het transport per trein in China). Met behulp van een rekker kan ik de stukken spatbord nog aan elkaar vastmaken. Laat ons hopen dat onze fietsen het volhouden, en dat we onze reis niet vroegtijdig moeten onderbreken vanwege onherstelbare technische problemen.
Wat het fietsen betreft, beperken we ons vandaag tot een rit van 43km rond Khong Island. In de namiddag bekijken we nog eens hoe we de volgende dagen gaan verder reizen door Laos. We hebben slechts een visum tot 10 maart, en we vrezen dat dit misschien niet voldoende zal zijn om die delen van Laos te bezoeken die we zouden willen doen. Mogelijk alternatief is om ons reisplan aan te passen en halverwege, in Vientiane, de grens oversteken naar Thailand, daar 15 dagen verder noordwaarts fietsen, en dan met een nieuw visum terug naar Laos om het noordelijk deel af te werken. Tot slot zouden we dan in 15 dagen tijd tot in Bangkok moeten geraken. Aan de grens van Thailand kan je gratis een visum voor 15 dagen krijgen. Dit alles is nog maar een voorlopig idee, we zullen het nog verder moeten uitpluizen en later evalueren.


Nog enkele foto's van het leven op Khong Island.


 



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten