België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

dinsdag 9 februari 2016

2016-02-09 Een hongerige dag.

We zijn al vroeg wakker maar wachten tot het daglicht  begint te worden, de muggen niet meer actief zijn, en we veilig van onder onze klamboe kunnen komen. Omdat het nog te vroeg is, fietsen we 15km met een nuchtere maag vooraleer we een kraampje langs de weg tegenkomen waar we als ontbijt een kom noedelsoep kunnen eten.
Onze voorlaatste rit in Cambodja is qua landschap niet veel soeps. Het is behoorlijk dor en op vele plaatsen is het afgebrand, of is het afgestookt? Het is ook erg dun bevolkt. We horen nog maar weinig kinderen langs de weg roepen, en zelfs de honden kijken naar ons op omdat ze minder tweewielers gewend zijn.
Langs de weg zie je voor vele huisjes kleine accu’s staan. De meeste huizen hebben geen elektriciteit, en voor de weinige stroom die ze nodig hebben gebruiken ze een accu. Iemand heeft er zijn broodwinning van gemaakt, en reist op een bromfiets met aanhangwagentje om de lege accu’s te vervangen door volle, en zo te zien is het vandaag dat hij of zij langskomt.
We hebben allebei een hongerige dag, want na de noedelsoep van vanochtend, eten we later op de dag nog eens een bord rijst met groenten, ’s namiddags een Indische curryschotel in een restaurantje, en ’s avonds nog eens twee broodjes met geroosterde balletjes en stukjes praktisch verbrande lever.
Aan onze kamer in het guesthouse hebben we een terras, en we profiteren er van om nog eens zelf onze was te doen, vooral ons ondergoed. Zo kunnen we morgen weer met allemaal propere kleren de grens over.



Kinderen spelen met eigen gemaakt speelgoed. 


Er wordt ook eten langs de weg verkocht waar wij voorlopig nog voor passen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten