België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zondag 14 februari 2016

2016-02-15 Koffieplantages en watervallen.

Het profiel van de etappe van vandaag is zowat het spiegelbeeld van deze van gisteren: 65km bergaf, we moeten amper nog bijtrappen. Onderweg komen we een jonge Franse fietser tegen die al twee jaar op trektocht is en nog een jaar te goed heeft. Hij heeft gisteren dezelfde klim als wij naar het plateau gemaakt, en heeft ook afgezien van de warmte, in die mate zelfs dat hij halverwege moest stoppen voor een middagdut en pas in de late namiddag verder fietste. Volgens hem was het 50°C, maar dat is naar ons aanvoelen minstens 10° te veel. Toch moeten we misschien ons idee bijsturen dat MJ niet tegen de warmte kan, maar dat het normaal is, en eerder ik het ben die gewoon heel goed overweg kan met de hitte.
Het klimaat op het Bolaven plateau is ideaal voor het kweken van koffie, ook wel eens de champagne van koffie genoemd. Grote plantages zijn we nog niet gepasseerd, eerder kleinere plantages naast bescheiden huisjes. We fietsen dan ook maar een deel van het Bolaven plateau.
In Tat Lo komen we terecht in een guesthouse dat gelegen is vlak aan een rivier met prachtig zicht op de watervallen en een balkon waar het heerlijk zitten is. We hebben meteen het gevoel dat dit de ideale plaats is om een rustdag in te lassen.


 Koffiebonen drogen.

Koffieboom.

De omgeving rond de Tat Lo watervallen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten