België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

maandag 1 februari 2016

2016-01-31 tot 2016-02-02 Driedaags bezoek aan het Angkor tempelcomplex.

Het Angkor tempelcomplex is zo gigantisch groot dat we er drie dagen voor nodig hebben om het te bezoeken. Met een oppervlakte van 126,6 hectare is het dan ook het grootste religieus monument ter wereld. Dé trots van Cambodja, en terecht is het UNESCO werelderfgoed. Men heeft hier wel een erg handig ticket systeem bedacht. Het ticket is in feite en persoonlijke batch mét foto waarmee je gedurende drie willekeurige dagen binnen een periode van een week het tempelcomplex kan bezoeken.
Minder handig is de Lonely Planet reisgids, de massa informatie over Angkor is niet echt overzichtelijk samengesteld. We raken er niet goed aan uit en weten aanvankelijk ook niet hoe we het moeten aanpakken om in drie dagen het beste er uit te halen, maar na enige tijd vinden we toch wel onze weg.
Op dag een fietsen we langs het ‘Grand Circuit’ waarbij je langs de buitenste tempels komt. Het tempelcomplex ligt in een prachtig natuurgebied waar het heel aangenaam fietsen is. De tweede dag fietsen we langs de twee meest bezochte tempels: ‘Angkor Wat’ en ‘Angkor Thom’. Het is er zeer druk, de meeste toeristen bezoeken in eerste instantie deze twee tempels. Toch vinden wij de tempels aan de buitenkant, die we de eerste dag bezochten, minstens even mooi. Op dag drie willen we ‘Banteay Srei’ en ‘Kbai Spean’ bezoeken maar deze liggen respectievelijk op 37km en 45km ten noorden van Siem Reap, en daarom laten we onze fietsen even aan de kant en nemen een Tuk-Tuk. Bij de tempel van ‘Banteay Srei’ zie je de mooiste sculpturen. Voor ‘Kbai Spean’ (sculpturen in een rivier) moeten we eerst zo’n 2km langs een voetpad door de jungle, op zich al een ervaring, al was het maar om onderweg eens de echte geluiden van de jungle te horen.
Aan het eind van dit driedaags tempelbezoek mogen we toch wel stellen dat dit een hoogtepunt was van heel onze reis, misschien wel het mooiste wat Zuid Oost Azië te beiden heeft.


Wie meer wil weten over de tempels van Angkor vindt heel wat informatie op internet, o.a.
hier bij wikipedia

We hebben geprobeerd om het zelf wat in beeld te brengen aan de hand van een reeks foto’s en een filmpje:

Klik hier voor een hele reeks foto’s over Angkor  







Geen opmerkingen:

Een reactie posten