België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zaterdag 6 februari 2016

2016-02-06 Hello roepen en maar zwaaien.

Om 6u30 verlaten we al het hotel, en amper 25 minuten later duwen we onze fiets al van de veerboot aan de andere kant van de Mekong. Het is alsof we plots weer in een moslim land terecht komen, vrouwen met een hoofdoek en mannen in witte djellaba aan de moskee. Tijdens het traject van vandaag passeren we zeker 5 moskeeën, één katholieke kerk en van de tempels zijn we de tel kwijtgeraakt. De moskeeën zijn sobere gebouwen maar aan de tempels is het een en al glitter, terwijl de meeste mensen er rond in schamele hutten wonen.
Het wordt vandaag weer eens een schitterende tocht langsheen kleine dorpjes en steeds weer die ‘hello’ roepende en zwaaiende kinderen. Ook al hebben we al honderden keren op een dag moeten terugzwaaien, toch blijf je het doen want je wil geen enkel kind teleurstellen, vooral als je ziet hoe sommigen gewoon uit de bol kunnen gaan. Ook de volwassenen weten dat te waarderen, te zien aan hun brede glimlach.

Een sobere moskee.

Mannen in djellaba aan de moskee.

Ossenspan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten