België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

dinsdag 23 februari 2016

2016-02-23 Met tranen in de ogen.

We zitten nog eens in een guesthouse waar het ontbijt inbegrepen is in de prijs. Men had ons gezegd dat we konden ontbijten vanaf 7u. We zien dat er eerder al een groep gaat ontbijten, wij wachten geduldig tot 7u. Maar wanneer we dan willen gaan eten, blijkt er zo goed als niets meer over te zijn van het ontbijt. Morgenvroeg hebben ze ons niet liggen, en zullen we wel zorgen dat we ons deel krijgen.
In de voormiddag fietsen we tot de ‘Buddha cave’, zo’n 16km ten oosten van Thakhek, in dezelfde richting welke we morgen gaan verder fietsen. Als het decor dat we te zien krijgen al een voorbode mag zijn van wat ons de volgende dagen te wachten staat, is dat op z’n minst veelbelovend.
In de namiddag fietsen we nog eens 5km zuidwaarts van de stad naar de ‘Sikhottabong Stupa’ Hier had vorige week het ‘That Sikhottabong Festival’ plaats, en dat is nog héél duidelijk te zien. Het terrein er rond lijkt wel op de festivalweide van Werchter de dag na het muziekfestival.
Tegen de avond willen we nog iets gaan eten. Een geroosterde tilapia vis lijkt ons wel wat, maar dat is dan zo magertjes dat we even verderop in een restaurantje nog eens een plaatselijke specialiteit gaan proberen: ‘Raw Shrimps: small shrimps with fish sauce and vegetables – Lao  favorite’ (Shrimps zijn roze garnalen). Ik hou van zeer pikant eten maar dit is wel het heetste dat ik ooit al gegeten heb, een beetje té, het is eten met tranen in de ogen.


Op weg naar de 'Buddha cave'.

Ingang 'Pa Seuam cave'.

'Sikhottabong Stupa'.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten